Τραπέζια τραπεζαρίας μασίφ μεταλλικά πόδια εξωτερικού-εσωτερικού χώρου

Τραπέζια τραπεζαρίας μασίφ μεταλλικά πόδια εξωτερικού χώρου


Τραπέζια τραπεζαρίας μασίφ μεταλλικά πόδια εξωτερικού χώρου ξύλο ανθεκτικό, σε νερό υγρασία, παλαιωμένο βουρτσισμένο Νιαγκόν


Φωτογραφίες Τραπέζια ξύλινα καπάκια μασίφ εξωτερικού χώρου κήπου βεράντας τραπεζαρίες κουζίνας ανθεκτικά και αδιάβροχα στο νερό - υγρασία με σιδερένια πόδια η ξύλινη βάση από Νιαγκόν


Φωτογραφίες Παραδοσιακά κλασσικά και μοντέρνα τραπέζια - έπιπλα από μασίφ ξύλα ανθεκτικά στο νερό και στην υγρασία Νιαγκόν Niangon παλαιωμένα βουρτσισμένα μεταλλικά πόδια

Τα Τροπικά και Αφρικάνικα ξύλα όπως το Νιαγκόν - Niangon αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση σε έπιπλα εξωτερικού και εσωτερικού χώρου. Κατασκευάζονται με πολύ μεράκι ακόμα και στα κλασσικά παραδοσιακά τραπέζια τραπεζαρίας με περίτεχνο σχεδιασμό και άρτια αισθητική, αλλά και στα μοντέρνα, άριστης ποιότητας ξύλο Τικ και Νιαγκόν.

Μοντέρνα Τραπέζια κουζίνας ξύλινα τραπεζαρίας εξωτερικού χώρου κήπου βεράντας μεταλλικά σιδερένια πόδια βάση ανθεκτικά νερό - υγρασία αδιάβροχα Νιαγκόν

 

Φωτογραφίες Τραπέζι ξύλινο βεράντας κήπου εξωτερικού χώρου ανθεκτικό στο νερό και για τραπεζαρίες κουζίνας αδιάβροχο στην υγρασία με σιδερένια μεταλλική βάση και πόδια από Νιαγκόν

Το Niangon είναι πολύ πυκνό και λιπαρό ξύλο ανθεκτικό στο νερό και στην υγρασία - σχεδόν αδιάβροχο - που το καθιστά ένα καλό είδος για κατασκευαστές σκαφών με μασίφ ξύλο, όπως επίσης με εφαρμογές σε οποιονδήποτε κλάδο κατασκευών οικίας και εμπορικών χώρων. Μπορείτε να αισθανθείτε την ελαιώδες επιφάνεια του με την αφή και αυτό του προσδίδει πολλά προτερήματα σε σχέση με άλλα ξύλα.

Προέρχεται από τροπικές περιοχές του πλανήτη μας, πχ. Τροπική ξυλεία (Αφρικής Ν.Α Ασίας Λ. Αμερικής) με πλεονάζον καλλιεργήσιμο η αυτοφυούμενο είδος το Ιρόκο και άλλα Μαονοειδή ξύλα. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Niangon είναι η μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες ανθεκτικό στο νερό και στην υγρασία λόγω της μεγάλης πυκνότητας των ινών του ξύλου και του μοναδικού λαδιού που περιέχει με αρκετές περιπτώσεις να μην απαιτείται προστασία με βερνίκια.

Τραπέζια κήπου καπάκια εξωτερικού χώρου κουζίνας ξύλινα τραπεζαρίες βεράντας ανθεκτικά σε νερό - υγρασία - αδιάβροχα μεταλλική - ξύλινη βάση πόδια Νιαγκόν Το Niangon είναι ξύλο κατάλληλο για κατασκευές ξύλου εξωτερικών χώρων σε περιοχές με μεγάλη υγρασία ή κοντά σε θάλασσα, για αυτό προτείνεται η χρήση του σε τραπέζια λόγω του ότι δεν σκεβρώνει το ξύλο.
Κυριότερα είδη που διακινούνται στην ελληνική αγορά και για παραγωγή σε τραπέζια είναι τα: IROKO, NIANGON, LIMBA, SAPELE, SIPO, AYOUS, BAHIA, BETE, - Αφρικάνικη καρυδιά -ABURA, DOUSSIE, "ΣΙΔΗΡΟΞΥΛΑ" κλπ.

Το ξύλο του Niangon είναι κατάλληλο για κατασκευή επίπλων τραπεζιών εξωτερικού χώρου, όπως και για παραδοσιακά έπιπλα από μασίφ ξύλο, εσωτερικών επιφανειών. Η ξυλεία του Niangon είναι παρόμοια σε πυκνότητα και αντοχή με στην ξυλεία της φυσικής βελανιδιάς (δρυς), έχοντας κάπως υψηλότερες τιμές από ότι το ξύλο του Sipo και μαόνι.

Τραπέζια τραπεζαρίας ξύλινο, μασίφ, εξωτερικού χώρου, ανθεκτικό νερό - υγρασία, τραπεζαρίες κουζίνας, τεχνοτροπία παλαίωση ξύλου, σκαλιστό, βουρτσιστό



Τραπέζι ξύλινο σκαλιστό, βουρτσιστό, βουρτσισμένο, έπιπλα βεράντας κήπου, μασίφ εξωτερικού χώρου, ανθεκτικό στο νερό - υγρασία, για τραπεζαρίες κουζίνας, αδιάβροχο, σιδερένια μεταλλική βάση, πόδια, Νιαγκόν, Niangon, Φωτογραφίες

Η μεγαλύτερη αγορά για Niangon στην Ευρώπη είναι η Γαλλία . Εδώ χρησιμοποιείται κυρίως για εξωτερική χρήση. Από πλαίσια παραθύρων, παντζούρια, ξύλινα κάγκελα, πατώματα, πόρτες από μασίφ ξύλο, τραπέζια , εξωτερικές πόρτες περιφράξεων και υποδοχής που βρέχονται με νερό και υπάρχει αρκετή υγρασία, ξύλινες κατασκευές πάνελ και προφίλ για επένδυση τοίχων και κτηρίων, ξύλινες εξωτερικές στέγες, παραδοσιακά έπιπλα, με το Niangon να υπερέχει έναντι άλλων ξύλων.

Προέλευση:
Το είδος αυτό ευδοκιμεί στη Δυτική Τροπική Αφρική από τη Σιέρα Λεόνε ως τη Γκάνα, στο Καμερούν και στη Γκαµπόν. Επίσης συναντάται σε πεδινές και λοφώδεις περιοχές της τροπικής ζώνης της Αφρικής. (Γκάνα, Λιβερία, Γκαμπόν, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε, κ.α.). Τα είδη Tarrieta έχουν μέτρια έως υψηλή σκληρότητα.

Ονομασία:
Niangon(Tarrietautilis&Tariettadensiflora),κν.Niangon,Nyankom,Νιαγκόν - Κοινές ονομασίες: Ogoue, Yawi, Yangon, Kekosi. Βοτανική ονομασία: Tarrietia utilis. Οικογένεια: Sterculiaceae.
Διαστάσεις δένδρου: Τα δέντρα Niangon φτάνουν το ύψος των 30 με 40 m. Ορισμένες φορές οι κορμοί τους έχουν διαμέτρους 60 cm έως και 90 cm.

Περιγραφή ξύλου.
• Χρώμα ξύλου: Το εγκάρδιο ξύλο είναι ανοιχτό ροζ ή κόκκινο προς καφετί και σκουραίνει μετά την έκθεση στο φως του ήλιου. Το σομφό ξύλο έχει χρώμα υπόλευκο.
• Πυκνότητα: Είναι καλή και κυμαίνεται σε 0,60 έως 0,65 g/cm³.
• Σκληρότητα: Έχει μέτρια έως και υψηλή σκληρότητα.
• Σταθερότητα: Μέτρια ως υψηλή σταθερότητα.
• Φυσική διάρκεια: Το εγκάρδιο ξύλο είναι «ανθεκτικό» σε αντοχή και ιδιαίτερα ανθεκτικό σε έντομα και μύκητες. Το σομφό ξύλο προσβάλλεται από το έντομο Lyctus.
Το Niangon θεωρείται εύκολο στην κατεργασία του και έχει καλές ιδιότητες. Είναι αρκετά σκληρό ξύλο με καλή αντοχή σε κάμψη και θλίψη με αντίσταση σε κρούση και χρησιμοποιείται για αυτόν τον λόγο ευρέως σε μασίφ κατασκευές με ξύλο και τραπέζια. Στη Ελλάδα εισάγεται και το είδος Tarrietia densiflora που είναι βαρύτερο και σκληρότερο (πυκνότητα: 0,76 g/cm³).

Το Niangon χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία, σε ξύλινες κατασκευές σε θερμοκήπια, παραδοσιακά τραπέζια, παράθυρα, τραπεζαρίες, μασίφ πάγκους κουζίνας, έπιπλα μπάνιου, ντουλάπια και πορτάκια εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης, παραδοσιακά έπιπλα κλπ.. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή εξωτερικών κουφωμάτων, και σε ορεινές περιοχές με δυσμενείς καιρικές συνθήκες ώστε να αντέχει και να είναι ανθεκτικό στο νερό και στην υγρασία, ως διακοσμητικός καπλαμάς, και σε αρκετές εξωτερικές κατασκευές (παγκάκια, κ.α.)

Μοντέρνα ξύλινα - τραπέζια παλαιωμένο ξύλο μασίφ μεταλλικά πόδια τεχνοτροπία χρώμα βαφή γραφίτης ανθρακί εφέ αμμοβολής εξωτερικού χώρου.



Φωτογραφίες Βάση τραπεζιού από μεταλλικά σιδερένια πόδια, χρώμα τεχνοτροπία βαφή γραφίτης ανθρακί εφέ αμμοβολής, για μοντέρνα τραπέζια τραπεζαρίας, παραδοσιακά έπιπλα, μασίφ παλαιωμένο

Το Νιαγκόν προσφέρεται για μοντέρνα έπιπλα, τραπέζια εξωτερικού χώρου, έπιπλα εξοχικής κατοικίας διότι είναι ανθεκτικό στο νερό όπως στις πάνω φωτό που το ξύλο τους είναι παλαιωμένο βουρτσισμένο.

Σχόλια

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων